חברים חדשים

הכרויות לטבעונים: מאכלים לאכול ביחד

04/12/2022

אם יש משהו קבוע שחוזר על עצמו תמיד בחגי ישראל, או בכלל בכל אירוע שצץ הוא האוכל. אוכל הוא תמיד עניין מרכזי ויש לתת לו חשיבות עליונה בכל אירוע. שמדובר בטבעונים, המשימה לא פשוטה. תמיד נראה כי לטבעונים אין מבחר גדול של אפשרויות, מה שהתברר כממש לא נכון. 

לכבוד חג החנוכה הקרב ובא, הרמנו את הכפפה והחלטנו לחפש לכם ברחבי האינטרנט 2 מתכונים ללביבות שיגרמו לכם לגירוי בחיך ואולי גם להרים את הזוגיות שלכם כמה שלבים למעלה.

כמה פעמים יצא לכם להסתכל על לביבות תפו"א שיוצאות מן המחבת זהובות ומנצנצות מהשמן, להתענג על רעש הביס הקריספי ולדעת כי אתם לא יכולים לאכול מהן כי המצפון לא יתן לכם..? אז עכשיו אתם יכולים. 

ישנם חלופות טבעוניות לביצים המאפשרות בישול,טיגון ואפייה עם השימוש בהן.במקרה הזה אין צורך אפילו בתחליף. 

לוקחים 2 בטטות  ( אפשר לבחור גם תפו"א או כל סוג אחר של לביבה שתרצו להכין), חצי כוס קמח תירס , מעט פלפל ומלח, 4 כוסות מים ושמן לטיגון.

מרככים את הבטטות בסיר עם מים  ומועכים עם מזלג לאחר שרוככו. לאחר מכן מערבבים את הבטטה עם שאר המרכיבים מלבד השמן ומייצרים צורה של לביבה, בזמן הזה שמים שמן במחבת ונותנים לו להתחמם. כאשר השמן חם מניחים את הלביבות עד השחמה של צד אחד והופכים אותן לצד השני. מוציאים ומניחים על נייר סופג. לאחר שהלביבות התקררו ניתן לאכול.

על לביבות גזר שמעתם? 

 אז מה צריך?6 גזרים בינוניים, 6 שיני שום כתושות, 6 כפות חמאת בוטנים, 2 כוסות שיבולת שועל דקה, 1 כפית מלח ושמן לטיגון.

כעת קוצצים את הגזר בפומפייה דקה או במעבד מזון, מערבבים עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ואז משטחים לקציצות. מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים, כ-7 דקות מכל צד, או אופים בתנור על נייר אפייה (ללא שמן) כרבע שעה מכל צד.

זכרו כי אוכל טוב ובריא הוא מתכון לזוגיות בריאה, ואם עדיין אין לכם זוגיות תוכלו תמיד להכיר אנשים באתרים הכרויות לצמחונים וטבעוניים. אם לא זוגיות אז תכירו חברים חדשים שתוכלו לפנק אותם והם אתכם עם מאכלים צמחונים או טבעונים. מאחלים לכם חג שמח חמים ומאושר.



חזרה למגזין
טעינה
טעינה