מחבת איכותית לתבשילים צמחוניים
כדי לאכול טוב חשוב להיעזר בכלים איכותיים שיאפשרו לכם להגיע בכל פעם מחדש לתוצאות ברמה הגבוהה ביותר. הדבר נכון תמיד והוא נכון במיוחד כאשר אנחנו מדברים על בישול צמחוני שדורש השקעה גדולה יותר בהוצאה של התוצאה הטובה ביותר מתוך חומרי הגלם שנמצאים ברשותינו.
משום שאנחנו מדברים על תהליכי בישול מעט מורכבים יותר, שכוללים עבודה עם ירקות בדרך כלל אבל לא רק, השימוש בכלים איכותיים הוא קריטי ליצירה של תהליך בישול איכותי וטוב שיביא לכם את התוצאה הטובה ביותר בסופו של דבר.
האתגר כמובן של בישול צמחוני הוא היעדר החלבון מכאן שאנחנו צריכים להיות יצירתיים בחיפוש אחרי תחליפים איכותיים בין אם מדובר על מוצרים שמשמשים בתור תחליפים, כמו תחליף בשר בדמות טופו וכדומה ובין אם אנחנו מדברים על מוצרים שמאפשרים לנו להגיע למאזן נכון כמו קטניות המספקות חלבון וכן הלאה.
מה צריך לדעת על מחבת לפני שרוכשים אותה
1. אם אתם מבשלים על גז אין לכם בעיה, אם לא, שימו לב: במידה ואתם מבשלים על כיריים חשמליות חשוב לברר לפני כן האם מדובר על מחבת שמתאימה לעבודה על כירה חשמלית שכן מדובר על כירות שמתאימות רק עבור מחבתות המעבירות זרם חשמלי בתוכן. איך תדעו האם מדובר על המחבת שלכם? פשוט קחו מגנט ובדקו האם הוא נדבק למחבת. אם כן, מדובר על מחבת שאתם יכולים להשתמש בה.
2. מחבת איכותית היא כזו שניתן להעביר מהכיריים לתנור: הרבה פעמים מחבת עשויה משילוב של חומרים. כלומר, הכלי עצמו עשוי אמנם ברזל, אבל הידיות למשל, עשויות פלסטיק. במידה וזה המצב לא תוכלו להכניס את המחבת לתנור והדבר עלול לפגום ביכולת שלכם להכין מיני תבשילים שונים. תמיד עדיף לרכוש מראש מחבת שמתאימה גם לכאן וגם לכאן.
3. שימו לב האם התחתית של המחבת עשויה סיליקון: תחתית עשויה סיליקון הוא בדרך כלל לא מומלצת משום שלתחתית מהסוג הזה יש נטיה להינזק לאורך הזמן. לכן תמיד עדיף לקחת מחבת שהתחתית שלה תחזיק מעמד.
הסוד הוא לקחת את הזמן
ירקות הם חומר גלם שדורש את הזמן שלו כדי להצליח להגיר את הנוזלים שנותנים את הטעם. לכן, תמיד ההמלצה בעבודה על מתכון צמחוני הוא פשוט לתת לתבשיל את הזמן שלו. אל תאיצו בתהליך ותתנו לחומרים זמן 'לעבוד על האש' זה לא בהיכרח אומר שאתם צריכים להשקיע הרבה זמן עבודה בשטח. אתם יכולים גם פשוט לשים איזה ירק במעט שמן ולתת לו לעשות את העבודה על אש נמוכה. אבל זה כן אומר שתמיד כדאי להתחיל בהכנה של הארוחה שעה שעתיים לפני שאתם הופכים רעבים באמת.
חלב, ביצים ומחבת אחת, לא צריך יותר מזה
היתרון בארוחה צמחונית היא שבדרך כלל אנחנו לא צריכים יותר מדי תחליפים כדי ליצור מגוון רחב של מנות מעולות. שימו לב כי מחבת היא כלי נפלא ליצירה של מגוון רחב של מאכלים, בין אם מדובר על תבשילים ואפילו מאפים נהדרים שמכינים על הכיריים. כך שעל ידי שימוש נכון בחומרים שנמצאים תחת הידיים שלכם, אתם יכולים ליהנות לא פחות מכל מי שאוהב ואוכל בשר.
חזרה למגזין

