חברים חדשים

מתכונים טבעוניים - המנות המושלמות

10/11/2021

רבים כבר הפנימו את החשיבות הגדולה שיש למעבר לתזונה טבעונית. בין אם אתם נמצאים בקבוצת המתלבטים בנושא, בין אם משאלות מצפוניות ובין אם מניסיון ליצירה של אורח חיים בריא ומאוזן יותר, דעו כי הדרך ליצירה של תזונה טבעונית לא קשה כמו שנדמה לנו.

פעמים רבות נדמה כאילו טבעונים לא יכולים ליהנות ממנות טעימות וטובות שלא דורשות יותר מדי מאמץ. אבל האמת היא כי בעזרת כמה מוצרים פשוטים ומעט ידע, גם אתם תוכלו ליהנות ממזון טבעוני, בריא, טעים וטוב במעט מאוד מאמץ.

שמעתם על התחליפים?

היום להכל אפשר למצוא תחליפים במחירים משתלמים במיוחד. בין אם מדובר על תחליף לבשר שיכול להיות טופו או סייטן, שניתן לשים במיני מרינדות ורטבים שונים כדי שיספגו טעמים ויתנו את הרובד הנוסף לאוכל. בנוסף, יש היום שורה של תחליפים למוצרים שמי שלא טבעוני נעזר בו כל הזמן. בין אם מדובר על תחליפי גבינה או ביצים וכן הלאה.

אפשר תמיד לאכול ירקות

ירקות יכולים להכיל מגוון צר של ירקות אותם פשוט חותכים לסלט קצוץ שלעיתים עלול לגרום למעוניינים בארוחה עשירה לאבד במהירות עניין. אבל ירקות יכולים להיות עוד מגוון עשיר של מיני ירקות שבעזרת טכניקות שונות אפשר ליצור איתם מאכלים מופלאים.

קציצות עושים מירקות

בעזרת תחליף ביצים טבעוני ניתן לייצר קציצות למעשה מכל סוג של ירק חתוך קטן ודק. כל שצריך להקפיד עליו הוא על חיבור נכון של נוזלים עם חומרים מוצקים, כמו בצל מטוגן,ירק וקמח, כדי להבטיח כי הקציצה לא תתפרק מצד אחד ומהצד השני תשאר רכה ועסיסית. כמובן כדאי לשים לב שהשמן רותח כאשר אתם שמים את התערובת הנפלאה שהכנתם עם קצת פלפל ומלח לפי הטעם.

אוכל טבעוני מהמזרח

מהמזרח מגיעים אלינו לא מעט מתכונים טבעוניים מעולים. זאת משום שעל פי הדת הבודהיסטית נהוג לא לאכול בשר או דגים, כך שיש למטבח הזה הרבה מאוד מה להציע. בין היתר, מוכר לעולם מנת הירקות המוקפצים המוכרת בכל מקום כמעט. על ידי חיתוך דק של ירקות כמו כרוב לבן, כרוב סגול, גזר, פטריות, שום ונבטים, אתם יכולים לערבב את אלו ביחד עם אטריות אורז ולקבל בתוך מספר דקות ארוחה נהדרת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה עוד.

העיקר זה לא לפחד כלל

הרבה פעמים המכשול של רבים בדרך לאוכל טעים ומוצלח הוא מתן הזמן הדרוש ללמידה של מתכון חדש. הרבה פעמים לאורך הזמן לומדים עוד טכניקות שהופכות את העבודה סביב תהליך הבישול לקלה ומהירה יותר. אבל כדי להגיע לידי כך יש להתנסות, לבחון איך המוצרים עובדים והאם אתם מרוצים מהתוצאה.

הרבה פעמים פחד מונע התנסות ואין שום סיבה לפחד כאשר מדובר על אוכל. המטרה בסופו של דבר הוא שתכינו אוכל שאתם נהנים ממנו. כל עוד אתם יודעים מה טעים לכם לא אמורה להיווצר עוד שום בעיה לא?

התנסו בתחליפים, בירקות חדשים שאתם פחות מכירים, למדו על העולם המופלא של הקטניות ומהר מאוד פשוט תשכחו כמה היה לכם מורכב להתקין בעבר ארוחה טבעונית מוצלחת.



חזרה למגזין
טעינה
טעינה